Провъзгласиха Daskal.eu за образователна идея на годината

Фирмата-създател на платформата се нареди сред най-иновативните стартиращи компании.

Платформата за онлайн провеждане на частни уроци и курсове Daskal.eu беше отличена като Образователна идея на 2015-а по време на ежегодните b2b Awards.
Освен че триумфира в тази категория, фирмата-създател стана подгласник и в надпреварата за „Най-иновативна стартираща компания“. Благодарение на избора на журито, Daskal.EU застана редом до фирми и личности като Империя Мобайл, Максим Бехар, Кредисимо и BILLA България. Сред почетните гости на събитието в Capital Fort пък бяха Анна-Мари Виламовска, секретар на президента на Република България за иновационна и здравна политика, Диян Стаматов, заместник-министър на образованието и науката, Деница Сачева, заместник-министър на труда и социалната политика, Стамен Янев, изпълнителен директор на Българската агенция за инвестиции, Дончо Барбалов, заместник-кмет на Столична община и други.

„В Daskal.eu се стремим да покажем на българските ученици, родители, преподаватели и фирми, че уроците и обученията вече не изискват физическо прекосяване на града или дори квартала – всичко необходимо е пред очите ни благодарение на интернет и нашата платформа“, казва основателят на Daskal.eu Калоян Кирилов.

ЗА ПЛАТФОРМАТА

Daskal.eu съчетава предимствата между класическото преподаване и неограничените възможности на новите технологии. В онлайн платформата всеки може бързо и лесно да се запише на курс или частни уроци при преподаватели с доказани опит и способности, а цените са съпоставими с тези на класическото провеждане на частни уроци.

Макар общуването между преподавател и ученик/курсист да се извършва през интернет, личната комуникация е запазена чрез жива видео връзка. В същото време и двете страни могат да се възползват от специализирани „дъски“ в зависимост от предмета на обучение: нотни листове, висша математика, инструменти за рисуване – всички тези и много други средства са налични след регистрация и насрочване на урок в Daskal.eu.

Мисията на сайта е да направи индивидуалното обучение достъпно за всеки, без значение от местоживеене и особености на графика.