Над 1000 нашенци изпробваха виртуална реалност за първи път

Над 1000 българи се докоснаха за първи път до виртуална реалност по време на първите у нас „Нощи на виртуалната реалност“. Събитието се проведе в CowOrKing Space by Puzl на столичния бул. „Черни връх“ 47 на 4 и 5 август и участието в него беше напълно безплатно.

Присъстващите имаха възможността да изпробват най-високите технологии в сферата на виртуалната реалност – HTC Vive, Samsung Gear VR, Oculus Rift и Leap Motion. Поради огромния интерес записванията за тестовете ставаха с предварително записване по часове и минути, като свободните места за двата дни свършиха за по-малко от 10 минути.

Tilt_brush

Предвид неочаквания наплив, организаторите осигуриха допълнителни устройства, за да не останат разочаровани десетките ентусиасти, дошли без предварителна резервация.

Gear_VR

„Много се радваме, че успяхме да покажем най-различни преживявания: Samsung Gear VR прехвърли потребителите на хиляди километри до планински върхове и покриви на сгради, с цел да се справят с фобията от височини“, споделя Красимир Николов – съосновател на Quark VR и един от организаторите на събитието. „На HTC Vive пък показахме стрелба с лък, рисуване в пространството и битки с космически кораби. Всичко това е постижимо благодарение на две инфрачервени камери и контролер във всяка ръка, които HTC Vive предлагат.”

HTC_Vive_archery

За специалните моменти на удоволствие по време на събитието от Загорка осигуриха безплатна бира за всички. А за комфортното придвижване до мястото или за прибирането след това се бяха погрижили от TaxiMe. Те предоставиха по 2 лева отстъпка за нови клиенти на приложението, които въведат промо код QUARK VR.

HTC_Vive

„Радваме се, че успяхме да дадем възможност на толкова много хора да се докоснат до най-новите технологии във виртуалната реалност. Като споделено офис пространство, което работи в ИТ сферата, за нас е важно да организираме събития, които обогатяват всички работещи в технологичната сфера.”, коментира един от основателите на CowOrKing Space by Puzl – Антон Стратиев.

Event_floor

Усилията на организаторите от Quark VR и CowOrKing Space by Puzl бяха подкрепени от няколко добре познати и фокусирани върху иновациите партньори: Самсунг България, Загорка, Chaos Group, TaxiMe, VR Express, VR City, Press Start и NEXT TV.

Oculus_Rift

Поради огромния и нестихващ интерес организаторите обещават подобни събития да има и в близкото бъдеще, като съветват желаещите да държат под око страницата на събитието във Фейсбук.

Снимки: Ивайло Манов