Стотици ловиха покемони в Мега Мол София

На събитието беше уловен ексклузивният за Европа Mr. Mime

Над 500 играчи на Pokemon GO превърнаха Mega Mall Sofia в свое ловно поле на 1 октомври. Участниците, заредени с тежък арсeнал от смартфони, таблети и външни батерии, ловиха покемони в градинката на мола, където от 12 до 20 часа имаше постоянен lure (примамка), а на примамката се хвана дори ексклузивният за Европа покемон Mr. Mime.

Вътре в Mega Mall пък търсачите обикаляха всяко ъгълче, за да намерят 25-те скрити покемон играчки.  Участниците събираха и значки от поставените на ключови места “gym leaders”, за да участват в голямата томбола в края на деня. Победителите от нея бяха изтеглени в 20 часа, като голямата награда беше ваучер от 200 лева за пазаруване в Mega Mall, а за второ и трето място имаше съответно гривна Pokemon GO Plus и външна батерия за смартфон.

pokemall2Събитието “Pokemall” във Facebook също се радваше на сериозен интерес. Участниците в него дори имаха възможност да спечелят последната останала играчка от голямото търсене в мола – покемона Генгар.

„Такова чудо не очаквах. Трябваше да убеждавам едно дете и майка му, че няма как играчките да са заровени в саксиите” – споделя с усмивка един от охранителите в мола, също запален геймър, и допълва: „Децата и родителите им не ни създаваха проблеми, но и да са направили някоя пакост – простено им е. Цял ден искрено се забавляваха, това е най-важното”.

pokemall3
Снимки: Ивайло Манов

Търсенето на скрити играчки из мола завърши с успех за много Pokemon ентусиасти.

Час след приключването на събитието из общите площи на мола все още се разхождаха цели семейства, които оглеждаха интериора за останали неоткрити покемони.

Подобни събития в Mega Mall Sofia се задават много, много скоро, обещават от търговския център. За информация за предстоящите инициативи препоръчват да се следи Facebook страницата им.