Художничката зад “Разкаяние” създава първата си книга

Upside/Downside

Йоанна Викторова-Drawly събира подкрепа в сайта за публично финансиране Patreon

 

Българската художничка Йоанна Викторова – Drawly, която доби световна популярност с картината си „Разкаяние” (“Regret”), създава първата си книга с лични илюстрации. Тя ще носи заглавието „Upside/Downside”, а картините в нея ще пресъздават гамата от емоции, които художничката е изпитвала и сега изобразява в своето изкуство.

Книгата ще бъде разделена на две половини, разположени една срещу друга, което авторката обяснява така: „Ако нещо съм научила досега, то е, че ние сме изтъкани от своята двойнственост. Няма как да познаем щастието без тъгата. Затова, точно както нашите собствени емоции, двете половини на “Upside/Downside” ще бъдат разположени една срещу друга. Книгата трябва да се обърне изцяло, за да се види другата й страна.

Йоанна дава съвет на своя ученичкаЗа реализацията на тази своя мечта Drawly се обръща за помощ към своите последователи чрез сайта Patreon. Patreon е платформа за публично финансиране, в която всеки желаещ може да отдели средства, за да подкрепи различни видове артистични проекти като този на Drawly.

След успеха на картината ми в началото на годината изключително много хора ме попитаха дали има къде да дарят пари, за да ми помогнат да работя върху собствените си идеи. Тогава си казах, че това е може би единствената възможност в живота ми да създавам това, което мечтая и реших да не я изпускам”, споделя тя.

Освен вече съществуващите “Разкаяние”, “Тревожност”, “Съчувствие”, “Общество” и “Въображение”, в книгата ще има десетки други чувства, мисли и емоции, пресъздадени в отличителния й стил. Уверена е също така, че всеки ще открие собствените си усещания и преживявания под една или друга форма. За различните суми, с които я подкрепят хората, всеки ще получава по нещо – достъп до ексклузивно съдържание или нещо напълно индивидуално.

Йоанна по време на събитие в столичния Мега Мол25-годишната Drawly, чието истинско име е Йоанна Викторова, се занимава с рисуване от малка и е завършила Националната гимназия по Приложни Изкуства „Св. Лука“. Макар да има огромни количества работа, голямата й мечта е именно да издаде своя книга с картини.

Откакто се помня, винаги съм държала молив в ръка. За мен рисуването е най-чистият и прост начин за предаване на мисли, желания и емоции. Затова и тази книга ще бъде моята сбъдната мечта!”, споделя художничката.

Част от творбите й могат да се разгледат както в официалния й сайт, така и на нейната Facebook страница.