Задава се първото масово потапяне във виртуална реалност у нас

Събитието ще се състои на 4 и 5 август в CowOrKing Space by Puzl.

Първото масово потапяне във виртуалната реалност у нас ще се състои на 4 и 5 август в CowOrKing Space by Puzl на бул. „Черни връх“ 47, ет. 4. CowOrKing Space by Puzl, споделено офис пространство за ИТ професионалисти и стартиращи компании, и Quark VR, български разработчик на софтуер за виртуална реалност, обединяват сили, за да представят най-новите VR технологии.

Посетителите на т. нар. „Нощи на виртуалната реалност“ ще могат да се възползват от високите технологии напълно безплатно, споделят организаторите.

И на двете дати CowOrKing Space by Puzl отваря врати за VR ентусиастите в 16 ч. и изпробването на HTC Vive, Oculus Rift, Samsung Gear VR и Leap Motion завършва в 21 ч. Посетителите ще имат по 10 минути изживяване на всяка от изброените технологии, като събитието е безплатно за всички.

„Фокусирани сме върху ИТ сферата в България и вярваме, че всички събития, които допринасят за развитието на технологичната общност трябва да бъдат безплатни”, коментира един от основателите на CowOrKing Space by Puzl –Антон Стратиев. “Затова и от първата среща с екипа на Quark VR намерихме общ език и работим заедно, за да дадем възможност на всички да се докоснат до света на виртуалната реалност.“

Благодарение на партньорството със Загорка, на събитието ще има и безплатна бира за всички, специално за моментите на удоволствие. А за комфортното придвижване до мястото или за прибирането след това са се погрижили от TaxiMe. Те предоставят 2 лева отстъпка за нови клиенти на приложението, които въведат промо код QUARK VR.

Интересът надмина и най-смелите очаквания – записванията и за двата дни бяха запълнени за по-малко от 10 минути от момента на пускането на календарите. Ето защо организаторите ще правят и извънредно записване на място в случай, че някой от предварително записалите се ентусиасти не се появи и интервалът му може да бъде зает от присъстващ.

„Изключително приятно сме изненадани от огромния интерес към виртуалната реалност у нас“, споделя Красимир Николов – съосновател на Quark VR и един от организаторите на „Нощи на виртуалната реалност. ”Надяваме се да успеем не просто да покажем на българите колко страхотно е изживяването във виртуална реалност, но и да ги образоваме за достъпността на тази технология.“

Усилията на организаторите от Quark VR и CowOrKing Space by Puzl са подкрепени от няколко добре познати и фокусирани върху иновациите партньори: Самсунг България, Загорка, Chaos Group, TaxiMe, VR Express, VR City, Press Start и NEXT TV.

„В края на юни със съдружника ми Георги Георгиев се върнахме от 5-месечен престой в Силициевата долина, където имахме късмета да се сдобием със страхотни устройства като HTC Vive, Oculus Rift и Leap Motion. Сега искаме да споделим уникалното изживяване с възможно най-много хора“, допълва още Красимир. „Радостни сме, че срещаме толкова подкрепа на родна почва и ще се постараем да продължим с организацията на подобни събития“, завършва той