Гранд Хотел Милениум София и ЛейАлт с награда за иновация в туризма

Гранд Хотел Милениум София в партньорство с технологичния стартъп ЛейАлт беше отличен за иновация в туризма по време на 25-ата годишна церемония на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.

Софтуерното решение за подредба на зали за събития Millennium Planner беше отличено за своя принос в придвижването на събитийната индустрии към бъдещето. Въпросната награда в категория „Най-добро смарт приложение в туристическата индустрия“ за 2020 г. беше приета от Генералния мениджър на ГХМС Жулиета Серафимова, бранд мениджъра Славяна Тошева и управителя на „ЛейАлт“ ООД Виктория Викторова.

Гранд Хотел Милениум София спечели и в категориите за „Най-добър 5-звезден градски хотел“ и „Най-добър средиземноморски ресторант“ със своя Средиземноморски ресторант и винен бар „Медитера“.

Церемонията се състоя в балната зала на отличения хотел при спазване на всички мерки за безопасност, включително социална дистанция чрез подредба, направена в уеб-базираната платформа на ЛейАлт.


 

За Гранд Хотел Милениум София

Гранд Хотел Милениум София е внушителна 30-етажна сграда, включваща 400 светли и просторни стаи. Заобикалящ впечатляващия 6-етажен атриум, конгресният център Millennium Milestone е място за мащабни и провокиращи размисъл и дискусии конференции, както и за съкровени лични празненства. Повечето от 14-те мултифункционални зали предлагат дневна светлина и най-модерно аудио и видео оборудване. Конгресният център има възможност да посрещне 2000 души едновременно. Хотелът разполага и с цели 10 заведения, които са необикновени със своите изглед, интериор и кулинарни преживявания.

 

За ЛейАлт

Разработчикът на технологии за събития ЛейАлт произтича от Прес Старт, но вече функционира под формата на изцяло самостоятелна компания. ЛейАлт е фокусирана в изграждането и оптимизирането на вече отличеното с награда едноименно решение за подредба на пространства за събития. В същото време „Прес Старт“ продължава да работи в сферата на маркетинга на игри и високи технологии.

LayAlt е уеб-базирана платформа от ново поколение, което помага на организатори на събития да подредят всяка част от обзавеждането и оборудването във фотореалистична виртуална среда с реални съотношения. Това спестява време, множество лични срещи, посещения на място и редица недоразумения. Освен софтуерното решение, ЛейАлт разработва и собствен хардуер за заснемане на пространствата и превръщането им интерактивни 3D модели в реално време. Сканиращото устройство идва във формата на автономен дрон или роувър и спестява между 2 и 4 седмици работа по създаване на триизмерните модели.

Освен на сайта на Гранд Хотел Милениум София, началната версия на ЛейАлт функционира и за събитийния център на Гранд Хотел София.